LOS voor bedrijven

Bureau Los organiseert groepstrainingen en voorlichtingsbijeenkomsten voor bedrijven en organisaties. Onze trainingen zijn geaccrediteerd door het 'Kwaliteitsregister Stoppen met Roken'.

Groepstrainingen
trainingen stoppen met roken voor bedrijvenHet is simpel: door roken te ontmoedigen kun je het ziekteverzuim bij je bedrijf flink beperken. Stoppen in een groep is daarbij effectiever dan in je eentje stoppen met roken. Onderlinge interactie en steun helpen de deelnemers bij het overwinnen van hun verslaving. 

Stoppen is in ieders belang
Geef je medewerkers of collega's een reële kans om te stoppen met roken. Dat is in ieders belang. De trainingen van Bureau Los zijn zeer effectief: rond de 80% van de deelnemers is na een training gestopt met roken! 

Voorlichting
Bureau Los organiseert ook in company voorlichtingsbijeenkomsten. Er wordt dan gewerkt met interactieve presentaties, quizzen en filmpjes. Deze bijeenkomsten worden enthousiast ontvangen.

LOS gaf groepstrainingen, voorlichting en workshops onder meer bij

  • Ahold
  • Lassie
  • Amnesty International
  • PeekTraffic
  • Politie Zuid Holland Zuid
  • Philips
  • Duijvis

Cijfers
Rokers zijn bijna anderhalf keer vaker afwezig vanwege ziekte dan niet-rokers. Het verzuimpercentage van zware rokers is 5,8%. Daartegenover staat een verzuimpercentage van 2,4 % van niet-rokers.

En dan hebben we het nog niet gehad over de rookpauzes. Als 1 persoon op een dag 4 keer een rookpauze van 10 minuten neemt, dan is dat bij 45 werkweken 150 uur per jaar. Afhankelijk van het uurloon en het aantal rokende werknemers kan een werkgever zelf de extra kosten uitrekenen.
(bronnen: CBS 2007, Stivoro Factsheet 2010)

Bekijk de uitzending van De Rekenkamer over de kosten van roken voor de samenleving.

Erkende methode
Onze methode is onder de naam 'LOS, Weg van Nicotine' geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Over Bureau Los
Bureau Los geeft voorlichting, advies, coaching en trainingen aan individuele rokers én bedrijven en organisaties die te maken hebben met rokende werknemers en cliënten.